Friday, February 05, 2016

Book Review: Invisible

Invisible: How You Feel Is Not Who You AreInvisible: How You Feel Is Not Who You Are by Jennifer Rothschild
My rating: 3 of 5 stars

This is the first book I've read by Jennifer Rothschild. A friend had recommended it to me, and I wanted to see what it was about. Jennifer writes in a down-to-earth style with humor, as if she's having a chat with her girlfriend, using little quirky words to make the truths she's talking about simple and to stick in our minds.

I believe her teaching on the believer's identity in Christ is helpful. This is a doctrine that many Christians fail to grasp, and as a result, they end up living bound in chains of guilt and self-condemnation that God has released us from at the moment of salvation. Christ lived under the law, died and rose again that we could live freely by grace when we put our faith in Him.

I have read other books on the believer's identity in Christ, and I would categorize this one as entry-level reading. If you are a new believer, have not learned about your position in Christ, or do not consider yourself to be much of a reader, this is a good starting point. She teaches in a simple way, and you don't walk away wondering what she meant.

Beyond this book I would recommend two others, Found in Him by Elyse Fitzpatrick and Shame Interrupted by Ed Welch. They are excellent and go much deeper into the doctrine, really opening up the scriptures to teach how Christians should deal with their shame.

There are a couple things that Jennifer refers to in her book that make me squirm a bit and would cause me to be cautious in recommending the book to a new believer. She refers many times to self-esteem, which is a psychology term, not a biblical one. Scriptures do not teach anything about having a good or bad self-esteem. The one thing I can say about her references to self-esteem is that she never tells you in this book how to have a good self-esteem, which makes me a little less concerned about it. The other thing that didn't sit well with me was her statement, "You aren't redeemed because you are worthy, but because you are worth it." I feel like we're treading on thin ice a bit here. The only worth I have is because Jesus saved me, not why He saved me. Salvation is not about our worth to God. It is about showing the glory of God and the riches of His amazing grace. But maybe I'm splitting hairs.

My last observation of the book is that I felt concerned for the gals who read the book who are unbelievers and might think that everything she's saying applies to them too. Jennifer's teaching in Invisible only applies to believers who have put their faith in the Lord Jesus, and I'm not sure she makes that clear.

Although it's not the first book I would recommend to people on the topic of identity, it is useful and has its place.

View all my reviews

1 comment:

 1. Sự khách quan biệt giữa Balayage và Ombre
  Balayage, ombre trước đây người ta nghĩ đến màu ảm đạm. song kể từ khi tiếp quản thế giới thời atrang, những điều khoản này tạo kiểu tóc đã trở thành một phần của khái niệm phổ biến mỗi tự nhận thời trang của người nghiện. Trên dòng thời gian của Instagram của bạn có lẽ điền vào mục tìm kiếm với tất cả những biến thể tuyệt đẹp của một vài phong Giải pháp. Hãy điều đó bởi nó khả năng, phần lớn một số lời này có xu hướng pha trộn vào nhau trong đầu của bạn và dẫn đến một toàn bộ khá nhiều nhầm lẫn. Vâng, hiện giờ tôi đang ở đây, bạn đã có gì phải phân tâm! bài viết này sẽ cho bạn biết hầu hết mọi thứ bạn cần biết để tìm ra giữa balayage, ombre.
  >>> Thông tin cho bạn tham khảo: phun xăm môi hàn quốc
  Balayage là gì?
  Bạn biết những cô gái tuyệt đẹp mà bạn nhìn thấy trên bãi biển có body cầu toàn và mái tóc hoàn hảo như nụ hôn mặt trời? Đó là cái nhìn balayage sẽ cung cấp cho tóc của bạn. Từ "balayage" của nó có nghĩa là "quét" trong tiếng Pháp. thành thử, tóc làm sáng / màu là nghĩa đen "quét" hoặc sơn lên phần tóc của bạn để cung cấp cho nó nổi bật đó cũng là vài sắc thái nhẹ hơn màu sắc tự nhiên của bạn. các mái tóc ở phía dưới còn lại tối hơn để thêm kích thước và đi đến cái nhìn tổng thể của bạn. cho nên, balayage nỗ lực để tái tác động của mái tóc đã được khiến sáng tự nhiên từ mặt trời. kể từ khi lá không được sử dụng để bão hòa màu sắc, một vài điểm nổi bật quay ra nhẹ nhàng hơn và tự nhiên hơn chọn kiếm. Và như mái tóc của bạn phổ biến ra nó chỉ giúp tăng thêm cái đẹp của balayage.
  Ombre là gì?
  OK, trừ khi bạn đã được sống dưới một tảng đá, không có Phương án nào mà bạn khả năng đã thoát khỏi lũ tóc ombre trên trang Instagram / Facebook / Tumblr của bạn. Đây là một xu hướng mà dường như lan rộng vào như một cơn sóng thần qua internet. Từ 'ombre' về cơ bản có nghĩa là 'bóng' trong tiếng Pháp. (Tiếng Pháp là phổ biến với đa số một vài mẫu tóc cho một số tác nhân). Có ý nghĩa vì Vì biến chứng của nó tạo ra là loại vong linh. Ombre tóc cơ bản có nguồn gốc tự nhiên tối của bạn ở đầu tiên mà từ từ chuyển hoàn toàn thành một bóng nhẹ hơn về phía ban đầu. vì thế, bạn có thể thấy hai màu sắc khách quan biệt ở rễ và lúc kết thúc. Trong khi một ombre truyền thống liên quan đến rễ màu nâu sậm dần vào một bóng cô gái tóc vàng, bạn hay giúp điều đó bằng công nghệ tô màu gốc của bạn trong một bóng tối của thực tế bất kỳ màu sắc và mờ dần nó thành một bóng nhẹ hơn lúc kết thúc. Thiết kế tạo mẫu tóc tại Bích Nguyệt sẽ giúp bạn có kỹ năng tạo ra một vài kiểu và màu tóc đẹp theo ý có nhu cầu.


  ReplyDelete

Thanks for dropping by my blog. I love comments! I'll reply to you here or in an email, unless you have your email option turned off.